groene kool • wortel • mangalica gehakt • rode bietensausje

2 personen – 35 min

250 GR MANGALICA GEHAKT HOF TER MEULEN
1 KLEINE GROENE KOOL
300GR PETERSELIE-, GELE, PAARSE WORTEL
80GR GEKOOKTE RODE BIET
150GR COUSCOUS
150ML GROENTENBOUILLON
5 EETLEPELS NATUURYOGHURT

OLIJFOLIE
CITROENSAP
LOOKPOEDER, GEMBERPOEDER, ZOUT & ZWARTE PEPER

I WARM DE OVEN VOOR OP 180°C
I RASP DE (PETERSELIE)WORTELS, SNIJ DEZE IN SCHIJFJES – LEG IN EEN OVENSCHAAL EN GIET ER EEN SCHEUTJE OLIE OVER, KRUID MET PEPER & ZOUT
– ZET DE WORTELS 20 MIN IN DE OVEN
I GIET DE COUSCOUS IN EEN SCHOTEL EN VOEG WARME GROENTENBOUILLON TOE – LAAT 5 MIN OPWELLEN – ROER DE COUSCOUS GOED OM MET EEN VORK
I MIX DE RODE BIET MET YOGHURT – KRUID NAAR SMAAK MET EEN EETLEPEL CITROENSAP, LOOK- EN GEMBERPOEDER, PEPER & ZOUT
I KOOK 2 KOOLBLADEREN +/- 3 MIN IN LICHT GEZOUTEN WATER – LAAT UITLEKKEN
– SNIJ DE REST VAN DE KOOL IN REEPJES EN BAK BAK DEZE IN OLIE – KRUID MET PEPER & ZOUT
I BAK HET GEHAKT GAAR IN EEN SCHEUTJE OLIE
– SERVEER HET KOOLBLAD MET COUSCOUS, DE GROENTEN, HET MANGALICA GEHAKT & HET RODE BIETENSAUSJE

TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK