kippenworst • knolselder • oesterzwam • risotto

2 personen – 30 min

2 KIPPENWORSTEN HOF TER MEULEN 1/2 KLEINE KNOLSELDER
250GR OESTERZWAMMEN
150GR RISOTTORIJST

500ML GROENTENBOUILLON
OLIJFOLIE
LOOKPOEDER, TIJM, ZWARTE PEPER & ZOUT

I SCHIL DE KNOLSELDER EN SNIJ DEZE IN KLEINE BLOKJES (BRUNOISE)

I MAAK DE OESTERZWAM VOORZICHTIG SCHOON MET EEN BORSTELTJE – SNIJD DE VRIJ TAAIE STEEL WIGVORMIG WEG EN SNIJD DE OESTERZWAM IN KWARTEN

I WARME EEN SCHEUT OLIE IN EEN PAN, VOEG DE RIJST EN 4 EETLEPELS KNOLSELDERBLOKJES TOE EN SCHEP DEZE OP LAAG VUUR ONGEVEER 1 MIN OM TOT DE KORRELS GLAZIG ZIJN

I VOEG AL ROEREND DE WARME GROENTENBOUILLON TOE – VOEG HET VOLGENDE SCHEUTJE PAS TOE NADAT HET VORIGE IS OPGENOMEN DOOR DE RIJST – HERHAAL DIT TOT DE BOUILLON OP IS (20-25 MIN)

I BAK DE KNOLSELDER EN DE OESTERZWAMMEN IN EEN SCHEUT OLIE – KRUID MET PEPER, ZOUT, LOOK EN TIJM (10 MIN)

I BAK DE KIPPENWORST OP EEN MIDDELMATIG VUUR (12-TAL MIN)

I SERVEER DE RISOTTO MET DE KIPPENWORST – WERK AF MET GEBAKKEN KNOLSELDERBLOKJES EN OESTERZWAMMEN

TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK