Ga terug

citrussalade * couscoussalade * hummus * aspergeslaatje

citrussalade met feta & munt - couscoussalade - hummus - aspergeslaatje - falafel
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

citrussalade met feta & munt

  • 2 stuks sinaasappel
  • 2 stuks pompelmoes
  • 1 stuk rode ui
  • 100 gr feta
  • 6 blaadjes munt

couscoussalade

  • 400 gr couscous
  • 1 kl groentenbouillon "Herkules"
  • 1 kl ras el hanout
  • 1/2 stuk rode paprika
  • 100 gr rozijnen
  • 2 el "Kiss My Blackberries"

hummus

  • 250 gr kikkererwten
  • 4 el kikkererwtenvocht
  • 2 teentjes look
  • 2 el tahin
  • olijfolie
  • citroensap
  • 1 kl paprikapoeder
  • tijm

aspergeslaatje

  • 400 gr asperges
  • citroen
  • bieslook

falafel

    Notities

    citrussalade met feta & munt
    - snij de sinaasappel en pompelmoes in fijne schijven - carpaccio
    - snij de rode ui in ringen
    - dresseer de sinaasappel en pompelmoes, werk af met de rode ui, verbrokkelde feta, peper en zout en enkele muntblaadjes
     
    couscoussalade
    - kook 400ml water met de groentebouillon
    - giet de bouillon over de couscous, dek af en laat 10 minuten staan
    - snij de rode paprika in kleine blokjes
    - week de rozijnen in "kiss my blackberries"
    - prak de couscous los met een vork en kruid met ras el hanout
    - werk af met blokjes rode paprika en rozijnen
     
    hummus
    - mix de gekookte kikkererwten met look, tahin, olijfolie, vocht van de kikkererwten & citroensap; proef en voeg eventueel extra vocht toe tot het geheel lekker smeuïg is
    - kruid af met peper en zout
    - dresseer en werk af met paprikapoeder en verse tijm
     
    aspergeslaatje
    - schil en snij de asperges in stukjes
    - bak de asperges aan in een scheutje olie
    - kruid af met peper en zout en citroensap naar smaak
    - dresseer en werk af met bieslook