Ga terug

bulgursalade * mangosalsa * yoghurtsaus

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 260 gr bulgur
  • 3 mango's
  • 1/2 granaatappel
  • 1 rode peper
  • 2 pijpajuintjes
  • 1/4 limoen
  • 35 gr pistachenoten
  • basilicum
  • 10 el sojayoghurt greek style
  • 2 kl vloeibare honing
  • dukkah green spices

Instructies
 

  • kook de bulgur klaar in gezouten water - 8 min-, giet af en laat afkoelen
  • snij de mango's in kleine brunoise
  • snij de rode peper in kleine brunoise
  • snij de pijpajuintjes in fijne ringen
  • hak de pistachenoten fijn

bulgursalade

  • dresseer de bulgur in een kom, kruid met peper & zout
  • werk af met granaatappelpitten en enkele blaadjes basilicum

mangosalsa

  • dresseer de mango in een kommetje
  • werk af met de rode peper & pijpajuintjes

yoghurtsausje

  • meng de yoghurt met de honing & het limoensap
  • kruid af met peper & zout - proef & voeg honing/limoen toe naar smaak
  • dresseer het sausje in een kommetje
  • werk af met pistachenoten & dukkah green kruiden