geitenkaas met parelcouscous, courgette, appel & sinaasappelsaus

2 personen – 15 min

ingrediënten:

  • 4 geitenkaasjes met spek
  • 25gr raketsla
  • 1 hand walnoten
  • 100gr parelcouscous
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine tomaat
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 1 koffielepel limoensap
  • olijfolie
  • 1 koffielepel vloeibare honing
  • venkelzaad 
  • tijm

bereiding:

  • kook de parelcouscous 10 min in licht gezouten water 
  • snij de courgette en appel in kleine blokjes – stoof aan in een scheutje olie – kruid met peper, zout en tijm
  • meng de parelcouscous met de appel en courgette – de parelcouscous kan lauw geserveerd worden
  • ontvel de tomaat en snij het vruchtvlees in kleine blokjes
  • snij de sinaasappel in partjes en pers met de hand het sap uit de rest van de sinaasappel – voeg het limoensap, de honing en 2 eetlepels olijfolie toe en meng – kruid met peper, zout en venkelzaad – voeg de tomatenblokjes toe
  • bak de geitenkaasjes aan in een antikleefpan, zonder vetstof
  • dresseer de raketsla samen met de verkruimelde walnoten op een bord
  • voeg de parelcouscous en de geitenkaasjes toe
  • serveer het sinaasappelsausje er apart bij

TASTE LIFE – SMAKELIJK