bloemkool - mozzarella - granaatappel - salade

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 125 gr mozzarella
  • 100 gr pijnboompitten
  • 1/2 granaatappel
  • basilicum
  • olijfolie

Instructies
 

  • hak de bloemkool fijn & stoof aan in een beetje olie, kruid af met peper en zout
  • laat de bloemkool afkoelen en dresseer in een schaal
  • scheur de mozzarella in fijne stukjes en strooi over de bloemkool, meng en overgiet met scheutje olijfolie
  • werk af met granaatappel & basilicum
salades to share

citrussalade * couscoussalade * hummus * aspergeslaatje

citrussalade met feta & munt - couscoussalade - hummus - aspergeslaatje - falafel
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

citrussalade met feta & munt

  • 2 stuks sinaasappel
  • 2 stuks pompelmoes
  • 1 stuk rode ui
  • 100 gr feta
  • 6 blaadjes munt

couscoussalade

  • 400 gr couscous
  • 1 kl groentenbouillon "Herkules"
  • 1 kl ras el hanout
  • 1/2 stuk rode paprika
  • 100 gr rozijnen
  • 2 el "Kiss My Blackberries"

hummus

  • 250 gr kikkererwten
  • 4 el kikkererwtenvocht
  • 2 teentjes look
  • 2 el tahin
  • olijfolie
  • citroensap
  • 1 kl paprikapoeder
  • tijm

aspergeslaatje

  • 400 gr asperges
  • citroen
  • bieslook

falafel

    Notities

    citrussalade met feta & munt
    - snij de sinaasappel en pompelmoes in fijne schijven - carpaccio
    - snij de rode ui in ringen
    - dresseer de sinaasappel en pompelmoes, werk af met de rode ui, verbrokkelde feta, peper en zout en enkele muntblaadjes
     
    couscoussalade
    - kook 400ml water met de groentebouillon
    - giet de bouillon over de couscous, dek af en laat 10 minuten staan
    - snij de rode paprika in kleine blokjes
    - week de rozijnen in "kiss my blackberries"
    - prak de couscous los met een vork en kruid met ras el hanout
    - werk af met blokjes rode paprika en rozijnen
     
    hummus
    - mix de gekookte kikkererwten met look, tahin, olijfolie, vocht van de kikkererwten & citroensap; proef en voeg eventueel extra vocht toe tot het geheel lekker smeuïg is
    - kruid af met peper en zout
    - dresseer en werk af met paprikapoeder en verse tijm
     
    aspergeslaatje
    - schil en snij de asperges in stukjes
    - bak de asperges aan in een scheutje olie
    - kruid af met peper en zout en citroensap naar smaak
    - dresseer en werk af met bieslook

    bulgursalade * mangosalsa * yoghurtsaus

    Voorbereidingstijd 15 min
    Bereidingstijd 10 min
    Gang Salade
    Porties 4 personen

    Ingrediënten
      

    • 260 gr bulgur
    • 3 mango's
    • 1/2 granaatappel
    • 1 rode peper
    • 2 pijpajuintjes
    • 1/4 limoen
    • 35 gr pistachenoten
    • basilicum
    • 10 el sojayoghurt greek style
    • 2 kl vloeibare honing
    • dukkah green spices

    Instructies
     

    • kook de bulgur klaar in gezouten water - 8 min-, giet af en laat afkoelen
    • snij de mango's in kleine brunoise
    • snij de rode peper in kleine brunoise
    • snij de pijpajuintjes in fijne ringen
    • hak de pistachenoten fijn

    bulgursalade

    • dresseer de bulgur in een kom, kruid met peper & zout
    • werk af met granaatappelpitten en enkele blaadjes basilicum

    mangosalsa

    • dresseer de mango in een kommetje
    • werk af met de rode peper & pijpajuintjes

    yoghurtsausje

    • meng de yoghurt met de honing & het limoensap
    • kruid af met peper & zout - proef & voeg honing/limoen toe naar smaak
    • dresseer het sausje in een kommetje
    • werk af met pistachenoten & dukkah green kruiden