bloemkool - mozzarella - granaatappel - salade
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Gang Salade
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 125 gr mozzarella
- 100 gr pijnboompitten
- 1/2 granaatappel
- basilicum
- olijfolie
Instructies
- hak de bloemkool fijn & stoof aan in een beetje olie, kruid af met peper en zout
- laat de bloemkool afkoelen en dresseer in een schaal
- scheur de mozzarella in fijne stukjes en strooi over de bloemkool, meng en overgiet met scheutje olijfolie
- werk af met granaatappel & basilicum
citrussalade * couscoussalade * hummus * aspergeslaatje
citrussalade met feta & munt - couscoussalade - hummus - aspergeslaatje - falafel
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 4 personen
Ingrediënten
citrussalade met feta & munt
- 2 stuks sinaasappel
- 2 stuks pompelmoes
- 1 stuk rode ui
- 100 gr feta
- 6 blaadjes munt
couscoussalade
- 400 gr couscous
- 1 kl groentenbouillon "Herkules"
- 1 kl ras el hanout
- 1/2 stuk rode paprika
- 100 gr rozijnen
- 2 el "Kiss My Blackberries"
hummus
- 250 gr kikkererwten
- 4 el kikkererwtenvocht
- 2 teentjes look
- 2 el tahin
- olijfolie
- citroensap
- 1 kl paprikapoeder
- tijm
aspergeslaatje
- 400 gr asperges
- citroen
- bieslook
falafel
Notities
citrussalade met feta & munt
- snij de sinaasappel en pompelmoes in fijne schijven - carpaccio
- snij de rode ui in ringen
- dresseer de sinaasappel en pompelmoes, werk af met de rode ui, verbrokkelde feta, peper en zout en enkele muntblaadjes
couscoussalade
- kook 400ml water met de groentebouillon
- giet de bouillon over de couscous, dek af en laat 10 minuten staan
- snij de rode paprika in kleine blokjes
- week de rozijnen in "kiss my blackberries"
- prak de couscous los met een vork en kruid met ras el hanout
- werk af met blokjes rode paprika en rozijnen
hummus
- mix de gekookte kikkererwten met look, tahin, olijfolie, vocht van de kikkererwten & citroensap; proef en voeg eventueel extra vocht toe tot het geheel lekker smeuïg is
- kruid af met peper en zout
- dresseer en werk af met paprikapoeder en verse tijm
aspergeslaatje
- schil en snij de asperges in stukjes
- bak de asperges aan in een scheutje olie
- kruid af met peper en zout en citroensap naar smaak
- dresseer en werk af met bieslook
bulgursalade * mangosalsa * yoghurtsaus
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Gang Salade
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 260 gr bulgur
- 3 mango's
- 1/2 granaatappel
- 1 rode peper
- 2 pijpajuintjes
- 1/4 limoen
- 35 gr pistachenoten
- basilicum
- 10 el sojayoghurt greek style
- 2 kl vloeibare honing
- dukkah green spices
Instructies
- kook de bulgur klaar in gezouten water - 8 min-, giet af en laat afkoelen
- snij de mango's in kleine brunoise
- snij de rode peper in kleine brunoise
- snij de pijpajuintjes in fijne ringen
- hak de pistachenoten fijn
bulgursalade
- dresseer de bulgur in een kom, kruid met peper & zout
- werk af met granaatappelpitten en enkele blaadjes basilicum
mangosalsa
- dresseer de mango in een kommetje
- werk af met de rode peper & pijpajuintjes
yoghurtsausje
- meng de yoghurt met de honing & het limoensap
- kruid af met peper & zout - proef & voeg honing/limoen toe naar smaak
- dresseer het sausje in een kommetje
- werk af met pistachenoten & dukkah green kruiden