bloemkool - mozzarella - granaatappel - salade

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 125 gr mozzarella
  • 100 gr pijnboompitten
  • 1/2 granaatappel
  • basilicum
  • olijfolie

Instructies
 

  • hak de bloemkool fijn & stoof aan in een beetje olie, kruid af met peper en zout
  • laat de bloemkool afkoelen en dresseer in een schaal
  • scheur de mozzarella in fijne stukjes en strooi over de bloemkool, meng en overgiet met scheutje olijfolie
  • werk af met granaatappel & basilicum
salades to share

citrussalade * couscoussalade * hummus * aspergeslaatje

citrussalade met feta & munt - couscoussalade - hummus - aspergeslaatje - falafel
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

citrussalade met feta & munt

  • 2 stuks sinaasappel
  • 2 stuks pompelmoes
  • 1 stuk rode ui
  • 100 gr feta
  • 6 blaadjes munt

couscoussalade

  • 400 gr couscous
  • 1 kl groentenbouillon "Herkules"
  • 1 kl ras el hanout
  • 1/2 stuk rode paprika
  • 100 gr rozijnen
  • 2 el "Kiss My Blackberries"

hummus

  • 250 gr kikkererwten
  • 4 el kikkererwtenvocht
  • 2 teentjes look
  • 2 el tahin
  • olijfolie
  • citroensap
  • 1 kl paprikapoeder
  • tijm

aspergeslaatje

  • 400 gr asperges
  • citroen
  • bieslook

falafel

Notities

citrussalade met feta & munt
- snij de sinaasappel en pompelmoes in fijne schijven - carpaccio
- snij de rode ui in ringen
- dresseer de sinaasappel en pompelmoes, werk af met de rode ui, verbrokkelde feta, peper en zout en enkele muntblaadjes
 
couscoussalade
- kook 400ml water met de groentebouillon
- giet de bouillon over de couscous, dek af en laat 10 minuten staan
- snij de rode paprika in kleine blokjes
- week de rozijnen in "kiss my blackberries"
- prak de couscous los met een vork en kruid met ras el hanout
- werk af met blokjes rode paprika en rozijnen
 
hummus
- mix de gekookte kikkererwten met look, tahin, olijfolie, vocht van de kikkererwten & citroensap; proef en voeg eventueel extra vocht toe tot het geheel lekker smeuïg is
- kruid af met peper en zout
- dresseer en werk af met paprikapoeder en verse tijm
 
aspergeslaatje
- schil en snij de asperges in stukjes
- bak de asperges aan in een scheutje olie
- kruid af met peper en zout en citroensap naar smaak
- dresseer en werk af met bieslook

bulgursalade * mangosalsa * yoghurtsaus

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 260 gr bulgur
  • 3 mango's
  • 1/2 granaatappel
  • 1 rode peper
  • 2 pijpajuintjes
  • 1/4 limoen
  • 35 gr pistachenoten
  • basilicum
  • 10 el sojayoghurt greek style
  • 2 kl vloeibare honing
  • dukkah green spices

Instructies
 

  • kook de bulgur klaar in gezouten water - 8 min-, giet af en laat afkoelen
  • snij de mango's in kleine brunoise
  • snij de rode peper in kleine brunoise
  • snij de pijpajuintjes in fijne ringen
  • hak de pistachenoten fijn

bulgursalade

  • dresseer de bulgur in een kom, kruid met peper & zout
  • werk af met granaatappelpitten en enkele blaadjes basilicum

mangosalsa

  • dresseer de mango in een kommetje
  • werk af met de rode peper & pijpajuintjes

yoghurtsausje

  • meng de yoghurt met de honing & het limoensap
  • kruid af met peper & zout - proef & voeg honing/limoen toe naar smaak
  • dresseer het sausje in een kommetje
  • werk af met pistachenoten & dukkah green kruiden