risotto tomato

smeuïge tomatenrisotto met think tomatosaus & gebakken venkel
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr risotto rijst
  • 2 potjes think tomatosaus
  • 1 venkel
  • handje parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • fruit de rijst een paar minuten in een scheut olijfolie
  • giet beetje bij beetje de think tomatosaus erbij
  • laat sudderen op een matig vuur & roer regelmatig om
  • de rijst is klaar als deze gaar is
  • voeg de geraspte parmezaanse kaas toe en laat even rusten
  • snij de venkel in staafjes, bak aan in een scheut olijfolie & kruid met peper en zout
  • werk het gerecht af met gebakken venkel

ovenschotel – kip – courgette & tomatosaus

ovenschotel - kip - courgette & tomatosaus

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 2 kipfilets
  • kipkruiden
  • 1 potje think tomatosaus
  • 2 eetlepel mascarpone
  • 200 gr mozzarella

Instructies
 

  • kruid de kipfilets met kipkruiden en bak aan in een scheut olijfolie - +/-12 min
  • verwarm de oven op 180°C
  • snij de courgette in schijfjes
  • leg de courgette in een ovenschaal & kruid met peper en zout
  • leg de kipfilets op de courgette
  • meng de think tomatosaus met de mascarpone in een pannetje & warm op
  • giet de tomatensaus over de courgette en de kipfilets
  • scheur de mozzarella in stukken en garneer bovenop de saus - kruid af met peper en zout
  • zet de schotel nog zo'n 15-tal minuten in de oven - tot de mozzarella gesmolten is

spaghetti zongedroogde tomaten

spaghetti zongedroogde tomaten

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 160 gr spaghetti naar keuze
  • 1 potje think tomato saus
  • 200 gr halfzongedroogde tomaten (in olie)
  • 6 teentjes knoflook
  • scheut olijfolie
  • zout
  • blaadjes basilicum

Instructies
 

  • breng 3l water aan de kook
  • breng een scheut olie en zout toe aan het kokend water
  • voeg de spaghetti naar keuze toe en kook deze zoals gewenst
  • snij intussen de look in reepjes
  • stoof de look aan in een scheut olie
  • voeg de think tomato saus toe en zachtjes pruttelen
  • voeg een 2-tal minuten voor de spaghetti gaar is, deze aan de tomatensaus toe
  • laat de spaghetti de resterende tijd (2 minuten) nog verder garen in de tomatensaus
  • werk af met halfzongedroogde tomaten en enkele blaadjes basilicum

gnocchi met balletjes & think tomatosaus

gnocchi met balletjes & think tomatosaus

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 potje think tomatosaus
  • 500 gr gnocchi
  • 200 gr buffelmozzarella
  • verse basilicum
  • scheut olie

Instructies
 

  • meng een ei en het paneermeel door het gehakt - meng goed en rol er balletjes van
  • bak de balletjes op een niet te hoog vuur kort aan in een scheutje olie in de pan
  • warm de think tomatosaus op, voeg de balletjes toe en laat ze verder garen in de tomatensaus
  • breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook & voeg de gnocchi toe gedurende 2 minuten
  • giet de gnocchi af en voeg toe aan de tomatensaus met balletjes
  • werk af met stukjes buffelmozzarella en enkele blaadjes basilicum