risotto tomato
smeuïge tomatenrisotto met think tomatosaus & gebakken venkel
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 250 gr risotto rijst
- 2 potjes think tomatosaus
- 1 venkel
- handje parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- fruit de rijst een paar minuten in een scheut olijfolie
- giet beetje bij beetje de think tomatosaus erbij
- laat sudderen op een matig vuur & roer regelmatig om
- de rijst is klaar als deze gaar is
- voeg de geraspte parmezaanse kaas toe en laat even rusten
- snij de venkel in staafjes, bak aan in een scheut olijfolie & kruid met peper en zout
- werk het gerecht af met gebakken venkel

ovenschotel – kip – courgette & tomatosaus
ovenschotel - kip - courgette & tomatosaus
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 kipfilets
- kipkruiden
- 1 potje think tomatosaus
- 2 eetlepel mascarpone
- 200 gr mozzarella
Instructies
- kruid de kipfilets met kipkruiden en bak aan in een scheut olijfolie - +/-12 min
- verwarm de oven op 180°C
- snij de courgette in schijfjes
- leg de courgette in een ovenschaal & kruid met peper en zout
- leg de kipfilets op de courgette
- meng de think tomatosaus met de mascarpone in een pannetje & warm op
- giet de tomatensaus over de courgette en de kipfilets
- scheur de mozzarella in stukken en garneer bovenop de saus - kruid af met peper en zout
- zet de schotel nog zo'n 15-tal minuten in de oven - tot de mozzarella gesmolten is
spaghetti zongedroogde tomaten
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 160 gr spaghetti naar keuze
- 1 potje think tomato saus
- 200 gr halfzongedroogde tomaten (in olie)
- 6 teentjes knoflook
- scheut olijfolie
- zout
- blaadjes basilicum
Instructies
- breng 3l water aan de kook
- breng een scheut olie en zout toe aan het kokend water
- voeg de spaghetti naar keuze toe en kook deze zoals gewenst
- snij intussen de look in reepjes
- stoof de look aan in een scheut olie
- voeg de think tomato saus toe en zachtjes pruttelen
- voeg een 2-tal minuten voor de spaghetti gaar is, deze aan de tomatensaus toe
- laat de spaghetti de resterende tijd (2 minuten) nog verder garen in de tomatensaus
- werk af met halfzongedroogde tomaten en enkele blaadjes basilicum
gnocchi met balletjes & think tomatosaus
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 gr gemengd gehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 1 potje think tomatosaus
- 500 gr gnocchi
- 200 gr buffelmozzarella
- verse basilicum
- scheut olie
Instructies
- meng een ei en het paneermeel door het gehakt - meng goed en rol er balletjes van
- bak de balletjes op een niet te hoog vuur kort aan in een scheutje olie in de pan
- warm de think tomatosaus op, voeg de balletjes toe en laat ze verder garen in de tomatensaus
- breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook & voeg de gnocchi toe gedurende 2 minuten
- giet de gnocchi af en voeg toe aan de tomatensaus met balletjes
- werk af met stukjes buffelmozzarella en enkele blaadjes basilicum