bloemkool & venkel geroosterd, met rijst, citroensaus & cashewnoten

Recept voor twee
Bereidingswijze: lekker simpel
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd
Ingrediënten:
125 gr volkorenrijst
1/4 bloemkool
1 venkel
2 eetlepels cashewnoten
100gr plantaardige boter
1/2 citroen: zeste & citroensap
platte peterselie
kruiden: zwarte peper, zeezout, happy roots, Italian garlic

| halveer de venkel | snij het onderste stukje weg | snij de venkel in de lengte in partjes

| hak de bloemkoolroosjes in grove stukken

| leg er venkel en bloemkool in een ovenschaal | besprenkel met 3 eetlepels olie | kruid met peper, zout, happy roots & look | rooster 30 min in een voorverwarmde oven op 175gr

| kook de rijst | giet af | smelt een klontje boter, voeg de rijst toe & hou warm

| snipper de zeste van de citroen in fijne reepjes | bak kort aan in een klontje boter | voeg 100gr boter toe & laat smelten | voeg het citroensap toe | kruid met peper en zout | voeg een 5-tal minuten voor het serveren de cashewnoten toe

| serveer de geroosterde venkel en bloemkool met rijst | overgiet met boter-citroensaus | werk af met enkele takjes peterselie

TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK