ingrediënten: 8 stronkjes grondwitloof, 2 jonagold appels, 3 eetlepels pecannoten, 1 koffielepel (lokale) vloeibare honing, (plantaardige) boter, olijfolie, witte wijnazijn, gember, citroen, verse tijm, zwarte peper & zeezout
bereidingstijd: 35 minuten
I snij het witloof in de lengte – verwijder het harde deel & snij elk stuk nogmaals in 2
I snij de appels in 4 – verwijder het klokhuis & snij in blokjes
I rooster 3 eetlepels pecannoten in een anti-aanbakpan, besprenkel met een koffielepel vloeibare honing – laat afkoelen
I bak het witloof en de appeltjes aan in een klontje boter op een middelhoog vuur (+/-10 min) – kruid met zwarte peper & zeezout
I maak de vinaigrette: meng 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijnazijn, 1/2 eetlepel geraspte gember & 1 koffielepel citroensap – kruid met zwarte peper & zeezout
I serveer deze herfstige salade met enkele takjes verse tijm & een sneetje zuurdesembrood
TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK