herfstige witloofsalade met appel, pecannoten, tijm & gember-citroenvinaigrette

ingrediënten: 8 stronkjes grondwitloof, 2 jonagold appels, 3 eetlepels pecannoten, 1 koffielepel (lokale) vloeibare honing, (plantaardige) boter, olijfolie, witte wijnazijn, gember, citroen, verse tijm, zwarte peper & zeezout

bereidingstijd: 35 minuten

I snij het witloof in de lengte – verwijder het harde deel & snij elk stuk nogmaals in 2 

I snij de appels in 4 – verwijder het klokhuis & snij in blokjes 

I rooster 3 eetlepels pecannoten in een anti-aanbakpan, besprenkel met een koffielepel vloeibare honing – laat afkoelen

I bak het witloof en de appeltjes aan in een klontje boter op een middelhoog vuur (+/-10 min) – kruid met zwarte peper & zeezout 

I maak de vinaigrette: meng 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijnazijn, 1/2 eetlepel geraspte gember & 1 koffielepel citroensap – kruid met zwarte peper & zeezout 

I serveer deze herfstige salade met enkele takjes verse tijm & een sneetje zuurdesembrood

TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK