» 2 personen – 40 min bereidingstijd
120gr quinoa tricolore
1 venkel
6 wortelen
2 nectarines
1/2 koffielepel groentebouillon Herkules
1 eetlepel gepofte quinoa – extra finishing touch – kan gerust ook zonder
sausje
6 eetlepels olijfolie
10gr wortelloof
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel vloeibare (lokale) honing
kruiden
zwarte peper, zeezout, tijm
verse citroentijm
» warm de oven voor op 175°C
» snij de venkel overlangs in twee en verwijder de harde kern – snij de venkel in plakjes – P.S. de venkel valt in stukjes na het snijden
» schil de wortelen en snij ze overlangs door – afhankelijk van de dikte van de wortel kan je ze nog eens doorsnijden
» snij de nectarines in stukjes – P.S. de stukken mogen best groot zijn, dan blijven ze na de oven nog een beetje knapperig
» leg de venkel, wortelen, nectarines & enkele takjes citroentijm in een ovenschaal – overgiet met 4 eetlepels olijfolie – kruid met peper, zout en tijm – zet 25 à 30 minuten in de oven op 175°C
» kook de quinoa zoals beschreven op de verpakking – voeg 1/2 koffielepel groentebouillon toe aan je water waarin je de quinoa kookt
» maak ondertussen het oliesausje: mix de olijfolie met het wortelloof – voeg het citroensap en de honing toe – kruid met peper & zout – proef & voeg gerust wat meer citroen toe mocht je dit verkiezen
» serveer de quinoa met de wortel, venkel, nectarines – werk af met gepofte quinoa & de olie van wortelloof
TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK