slaatje witloof & veldsla, gele biet, druiven, appel

Recept voor twee
Bereidingswijze: lekker simpel
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
3 stronkjes grondwitloof
1 gele biet
100 gr veldsla
1/2 jonagold appel
kleine tros blauwe druiven zonder pit
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels pecannoten
1 eetlepel vloeibare (lokale) honing

yoghurtsausje:
1 eetlepel (verse) mayonaise
3 eetlepels Griekse yoghurt

kruiden: zwarte peper, zeezout, dukkah green

I verwijder de buitenste bladeren en snij het onderste stukje van de witloofstronk weg
I snij de stronk doormidden en snij het  harde ‘hartje’ weg
I snij het witloof langsheen de langste zijde in reepjes
I was de veldsla
I schil de biet en snij in schijfjes
I snij de appel in vier, verwijder het klokhuis & snij in fijne schijfjes
I halveer de druiven
I hak de pecannoten 
I maak het sausje: meng de mayonaise met de Griekse yoghurt I kruid met peper & zout
I dresseer het witloof & de sla op een groot bord I leg er de bieten- en appelschijfjes op
I besprenkel met het yoghurtsausje I werk af met de druiven, pecannoten & rozijnen I strooi er wat dukaat green kruiden over & serveer

» we aten dit slaatje met geroosterde ovenaardappelen erbij 

een slaatje brengt de lente dichterbij » m’n inspiratie voor dit receptje

TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK