asperge-aardappelslaatje met burrata & mangoyoghurtdressing

asperge-aardappelslaatje met burrata & mangoyoghurtdressing

Recept voor twee

Bereidingswijze: lekker simpel
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten:
500gr asperges
400gr krielaardappelen
4 (lokale) bio eieren
burrata
aardbeien – 200gr
frambozen – 100gr 
5 eetlepels natuuryoghurt, ongesuikerd
2 eetlepels sweet dressing mango & gember Didden

olijfolie

kruiden: zwarte peper, zeezout, happy roots Mill&Mortar, verse bieslook

I verwarm de oven voor op 180gr

I snij de krielaardappelen in partjes – spreid ze op een ovenplaat – besprenkel met 3 eetlepels olijfolie & kruid met zout – laat 30 minuten bakken – tip: voeg extra kruiden die je lekker vindt toe vb. rozemarijn en/of look

I schil de asperges met een dunschiller – tip: leg de asperges plat op een snijplank; begin te schillen onder het kopje en schil naar de voet toe; snij 2 tot 3 cm weg van de onderkant – 

I snij de asperges in schuine plakjes

I kook de eieren 7 minuten voor een hard eitje – laat ze schrikken onder koud water & pel ze – snij in partjes

I meng de yoghurt met de sweet dressing – kruid af met peper & zout

I verhit een scheutje olijfolie in een pan – bak de aspergeplakjes krokant – kruid met peper, zout & happy roots

I dresseer de krielaardappelen en asperges op een groot bord – leg de burrata in het midden – werk af met aardbeien, frambozen & bieslook – serveer er de mangoyoghurtdressing bij – tip: serveer er wat zuurdesembrood bij 

een beetje zon op je bord » m’n inspiratie voor dit receptje

TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK