boontjessalade met asperges

» 4 personen – 20 minuten bereidingstijd

 

 

400gr  prinsessenboontjes

100gr gemengde sla

500gr (lokale) asperges

100gr bakboter

1/2 eetlepel groentenbouillon Herkules

50gr geraspte Parmezaanse kaas

2 eetlepels geroosterde amandelschilfers

citroen

enkele takjes peterselie

 

 

» stoom de boontjes in enkele minuten beetgaar – laat wat afkoelen 

» schil de asperges en snij in schuine plakjes

» bak de asperges kort aan in een scheutje olie – kruid met zwarte peper & zeezout

» smelt de boter op een zacht vuurtje & voeg de groentebouillon toe – roer

» rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan tot ze een beetje gekleurd zijn

» dresseer de sla op een groot bord – verdeel er de boontjes & asperges over – overgiet met de botersaus – besprenkel met enkele druppels citroensap – strooi er de parmezaanse kaas & amandelschilfers over – versier met wat peterselie

TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK