» 4 personen – 20 minuten bereidingstijd
400gr prinsessenboontjes
100gr gemengde sla
500gr (lokale) asperges
100gr bakboter
1/2 eetlepel groentenbouillon Herkules
50gr geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels geroosterde amandelschilfers
citroen
enkele takjes peterselie
» stoom de boontjes in enkele minuten beetgaar – laat wat afkoelen
» schil de asperges en snij in schuine plakjes
» bak de asperges kort aan in een scheutje olie – kruid met zwarte peper & zeezout
» smelt de boter op een zacht vuurtje & voeg de groentebouillon toe – roer
» rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan tot ze een beetje gekleurd zijn
» dresseer de sla op een groot bord – verdeel er de boontjes & asperges over – overgiet met de botersaus – besprenkel met enkele druppels citroensap – strooi er de parmezaanse kaas & amandelschilfers over – versier met wat peterselie
TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK