Verwen je familie, vrienden, buren met zomerse gerechtjes zoals deze:
bulgursalade met aubergine I wortelsalade met appel & munt
» 4 personen – 25 min bereidingstijd
150gr bulgur
2 aubergines
1 appel (jonagold)
300gr geraspte wortel
8el Griekse yoghurt
2el rozijnen
6 muntblaadjes + enkele om te garneren
1 limoen
balsamicocrème
zwarte peper, zeezout, gemberpoeder, dille, happy roots Mill&Mortar, rasta pasta Mill&Mortar
olijfolie
» kook de bulgur zoals beschreven op de verpakking
» snij de aubergines in in schijven – bestrijk de grill rijkelijk met olie – gril de aubergines, smeer in met olie & kruid met happy roots – laat kort afkoelen
» schil de appel, verwijder het klokhuis & snij in kleine blokjes (brunoise)
» meng de geraspte wortel met de appel en Griekse yoghurt – kruid met peper, zout, rasta pasta en gember – voeg 1 eetlepel limoensap, 6 gehakte muntblaadjes & de rozijnen toe
» hak de gegrilde aubergines in fijne stukjes & meng met de bulgur – besprenkel met enkele druppels limoensap
» serveer de wortelsalade in een kom – werk af met enkele blaadjes munt
» serveer de bulgursalade met aubergine op een groot bord – werk af met balsamicocrème & dille
Lekker met (homemade) falafel
TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK