risotto • aardpeer • geitenkaas • mangalica gehaktballetje

risotto • aardpeer • geitenkaas • mangalica gehaktballetje

2 personen – 30 min

500gr aardpeer
150gr risottorijst
250gr mangalica gehakt
1/2 ei
1/2 eetlepel paneermeel
50gr verse geitenkaas
2 teentjes look – fijn gesneden
1/2 ui – fijngesnipperd
1 koffielepel kippenbouillon Herkules
plantaardige bakboter
zwarte peper, zeezout, venkelzaad, dukkah green Mill&Mortar

I MENG HET GEHAKT MET HET EI & PANEERMEEL – MENG GOED & ROL BALLETJES
I BRENG 200GR AARDPEER, 300ML WATER & 1 KOFFIELEPEL KIPPENBOUILLON AAN DE KOOK – MIX
I STOOF DE LOOK EN UI AAN IN EEN KLONTJE BOTER – VOEG DE RIJST TOE & ROERBAK KORT – VOEG EEN SAUSLEPEL “AARDPEERSAUS” TOE & ROER TOT HET VOCHT IS OPGENOMEN – HERHAAL TOT DE AARDPEERSAUS OP IS (+/-20MIN)
I BAK ONDERTUSSEN DE BALLETJES IN EEN KLONTJE BOTER – DRAAI ZE AF & TOE OM
I SNIJ DE REST VAN DE AARDPEER (+/-300GR) IN FIJNE SCHIJFJES – BAK KORT AAN IN EEN KLONTJE BOTER – KRUID MET PEPER, ZOUT & VENKELZAAD
I VOEG OP HET LAATSTE MOMENT DE GEITENKAAS AAN DE RISOTTO TOE
I SERVEER DE RISOTTO VAN AARDPEER MET DE SCHIJFJES AARDPEER & HET GEHAKTBALLETJE – WERK AF MET DUKKAH GREEN KRUIDEN

Liever vegetarisch? Serveer de risotto zonder het gehaktballetje, vervang de kippenbouillon door groentebouillon & voeg enkele geroosterde hazelnoten toe

TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK