spaghetti – pesto – asperge – spinazie

kick some asparagus

2 personen
120gr volkorenspaghetti
500gr Belgische asperges
100gr bladspinazie
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
1 koffielepel groentebouillon Herkules
zwarte peper, zeezout, Italian garlic Mill&Mortar

easy pesto: blaadjes van één baslicumplant – hou enkele blaadjes apart om je bordje te pimpen – plus 2 handen geraspte Parmezaanse kaas + 1 hand pijnboompitten + olijfolie – hoeveelheid afhankelijk van hoe smeuïg je de pesto wil, voeg toe naargelang je voorkeur – + afkruiden met zwarte peper, zeezout & look

I schil de asperges & verwijder het houtachtige onderste ‘kontje’ – snij in schuine plakjes
I kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking
I bak de asperges kort aan in een scheutje olie (+/-8 minuutjes) + voeg de spinazie erbij
I voeg de pasta rechtstreeks vanuit de kookpot toe bij de asperges & voeg 2 pollepels kookvocht van de pasta erbij + meng er pesto onder – de rest van de pesto kan je makkelijk nog enkele dagen in de frigo bewaren – + een koffielepel groentebouillon & look (Italian garlic)
I proef en voeg nog pesto / kruiden toe naar smaak
I dresseer op een bord & werk af met geraspte kaas & enkele basilicumblaadjes

TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK