wortelen

4 personen

lekker simpel • 35 min

1 mooie, dikke bussel wortelen
1 sinaasappel
Griekse yoghurt
olijfolie
vloeibare honing
verse gember • geraspt of gemberpoeder kan ook
za’atar Mill&Mortar
zwarte peper, zeezout dille
2 eetlepels hazelnoten
enkele takjes bladpeterselie

I 1 bussel worteltjes schillen
I oven voorverwarmen op 175gr
I 2 eetlepels olijfolie mengen met 2 eetlepels vers sinaasappelsap – gemberpoeder toevoegen (verse geraspte gember is net wat lekkerder; de mijne was op & ik was al aan het kokkerellen, vandaar poeder), za’atar kruiden, zwarte peper & zeezout, plus een koffielepel vloeibare honing
I wortels in de lengte snijden – in een ovenschaal leggen – besprenkelen met het olie-sinaasappelsap & dan 25min in de oven
| meng 4 eetlepels Griekse yoghurt met dille, peper, zout & koffielepeltje vloeibare honing
| hak de hazelnoten
| spreid de dilleyoghurt op een bordje – leg de worteltjes erbovenop – werk af met gehakte noten & wat bladpeterselie

•we aten dit met bulgur en hoevekip
•kids hun wortelen enkel met wat olie & gekruid met peper & zout, in een aparte ovenschaal

TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK