quinoasalade met gegrilde venkel, wortel & nectarine

» 2 personen – 40 min bereidingstijd

 

120gr quinoa tricolore

1 venkel

6 wortelen

2 nectarines

1/2 koffielepel groentebouillon Herkules

1 eetlepel gepofte quinoa – extra finishing touch – kan gerust ook zonder

 

 

sausje

6 eetlepels olijfolie

10gr wortelloof

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel vloeibare (lokale) honing

 

kruiden

zwarte peper, zeezout, tijm

verse citroentijm

 

» warm de oven voor op 175°C

» snij de venkel overlangs in twee en verwijder de harde kern – snij de venkel in plakjes –  P.S. de venkel valt in stukjes na het snijden

» schil de wortelen en snij ze overlangs door – afhankelijk van de dikte van de wortel kan je ze nog eens doorsnijden

» snij de nectarines in stukjes – P.S. de stukken mogen best groot zijn, dan blijven ze na de oven nog een beetje knapperig 

» leg de venkel, wortelen, nectarines & enkele takjes citroentijm in een ovenschaal – overgiet met 4 eetlepels olijfolie – kruid met peper, zout en tijm – zet 25 à 30 minuten in de oven op 175°C

» kook de quinoa zoals beschreven op de verpakking – voeg 1/2 koffielepel groentebouillon toe aan je water waarin je de quinoa kookt

» maak ondertussen het oliesausje: mix de olijfolie met het wortelloof – voeg het citroensap en de honing toe – kruid met peper & zout – proef & voeg gerust wat meer citroen toe mocht je dit verkiezen

» serveer de quinoa met de wortel, venkel, nectarines – werk af met gepofte quinoa & de olie van wortelloof

TASTE LIFE ♡ – SMAKELIJK